redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

OD DANAS AКTIVAN BROJ 1412 ZA LIJEČENJE DJECE I MLADIH SA POSEBNIM POTREBAMA

OD DANAS AКTIVAN BROJ 1412 ZA LIJEČENJE DJECE I MLADIH SA POSEBNIM POTREBAMA

U Republici Srpskoj od danas je aktivan humanitarni broj 1412 za prikupljanje pomoći za liječenje djece i mladih sa posebnim potrebama na Кosovu i Metohiji, koji će biti u funkciji do 31. decembra, saopšteno je iz Odbora za pomoć Srbima na Кosovu i Metohiji.

 

"Vjerujemo u humanost Republike Srpske prema Кosovu i Metohiji u vrijeme najteže krize i ugrožavanje ljudskih prava, slobode, života i stavljanja u geto", rekao je predsjednik Odbora Milorad Arlov. 

 

 

Arlov je napomenuo da je akcija "Dječiji osmijeh, liječenje bolesne djece i mladih sa posebnim potrebama na Кosovu i Metohiji" pokrenuta ranije u osnovnim i srednjim školama, te lokalnim zajednicama. 

 

On je naveo da će sva prikupljena sredstva biti uručena na drugoj humanitarnoj akademiji 12. januara 2019. godine u opštini Zvečan na Кosovu i Metohiji. 

"Ovu humanitarnu akciju podržala je i Vlada Republike Srpske. Nadamo se da će do 31. decembra mnogi podržati akciju, jer su Srpska i njene institucije uvijek uz naš narod na Кosovu i Metohiji", rekao je Arlov. 

 

On je podsjetio da je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović na sastanku sa Odborom 29. novembra obećala da će njen kabinet podržati ovu akciju i projekte usmjerene za pomoć bolesnoj djeci i mladima iz Udruženja roditelja "Podrži me" iz Кosovske Mitrovice. 

 

Arlov je dodao da je u okviru ove akcije za 8. decembar najavljen humanitarni koncert u Šamcu.

 

Izvor: Srna