redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Od ponedjeljka pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

Od ponedjeljka pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske sprovešće od ponedjeljka, 3. decembra, akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na posjedovanje zimske opreme, tehničku ispravnost vozila i zatamljenost staklenih površina na vozilima.

 

 

Iz MUP-a Srpske su podsjetili vozače da od 15. novembra ove do 15. aprila sljedeće godine, bez obzira na vremenske uslove, sva vozila moraju imati zimsku opremu i koristiti je bez obzira na vremenske uslove.

 

– Takođe, napominjemo da se stakla na vozilu ne smiju dodatno zatamnjivati. Izuzetno, mogu se dodatno zatamniti bočne staklene površine vozila iza leđnog naslona sjedala vozača i suvozača, homologiranim folijama, bez refleksije – navedeno je u saopštenju MUP-a Srpske.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske su za deset mjeseci ove godine zbog tehničke neispravnosti iz saobraćaja isključili 1 332 vozila.

 

– Apelujemo na vozače da provjere ispravnost svojih vozila i da sve uočene nepravilnosti blagovremeno otklone, te da se pridržavaju propisa kojima je definisana obaveza upotrebe zimske opreme kako bi svoju i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju podigli na viši nivo – istakli su u MUP-u.

 

Izvor: Srpska cafe