U Službi za transfuzijsku medicinui Trebinje danas su prikupljno 35 doza krvi u 53. akciji Kluba dobrovoljnih davalaca krvi „Risto Špuran“ i gradske organizacije Crvenog krsta.




U ovoj službi ističu da se akciji odazvalo 54 člana aktiva i njihovi prijatelji, humanisti iz Crne Gore i Republike Srpske, koji tradicionalno daruju kapi života za potrebe bolnice u Trebinju.


Na dan kada je u Trebinju prvi put darovana krv, 7. mart 1966. godine humanitarci našeg grada su, osim akcije darivanja krvi, organizovali i svečanost na kojoj su zaslužnim podijeljene plakete i priznanja, jer su, kako je istakao dr Dragan Šarenac, načelnik Službe transfuzijske medicine Trebinje, humanitarci ovoga grada to i zaslužili.


„Naši dobrovoljni davaoci krvi bili su ujedno i animatori u dobrovoljnom davalaštvu krvi, među njima i brojni organizatori. Zahvaljujući tim aktivnostima, mi danas imamo dobro istrasiran put, put za ponos. Tako, možemo u svim situacijama, adekvatno, brzo i efikasno da reagujemo na zatjev za transfuzijama krvi“, kazao je doktor Šarenac nakon što su trebinjski humanitarci u povodu ovog značajnog datuma položili cvijeće na spomenik poginulim i umrlim davaocima krvi ispred Bolnice Trebinje.

Ispred gradske uprave Trebinja, himanitarcima iz Trebinja i gostima zahvalio se Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, koji se zahvalio gradskoj organizaciji Crvenog krsta i svim aktivima dobrovoljog davalaštva krvi.

„Sigiran sam da ovi humanitarci svakim danom regrutujunove nove članove na dobrobit svih nas i našeg grada“, kazao je on.

Naredna akcija dobrovoljnog darivanja zakazana je za 9. mart, kada će najdragocjeniju tečnost darovati članovi Aktiva SL IAT.

Izvor: Radio Trebinje