OTVORENA DIONICA AUTO-PUTA "9. JANUAR" OD DRUGOVIĆA DO PRNJAVORA

OTVORENA DIONICA AUTO-PUTA "9. JANUAR" OD DRUGOVIĆA DO PRNJAVORA

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je danas dionicu auto-puta od mjesta Drugovići do Prnjavora dugu 25 kilometara, čime je završena izgradnja auto-puta "9. januar" od Banjaluke do Doboja, za šta su izdvojena 402 miliona evra.
Dodik je rekao da je ovo srećan dan za Republiku Srpsku jer je auto-put otvoren za sadašnje, ali i za generacije koje dolaze. 

"Završavamo danas ovaj veliki projekat. Ponosan sam i srećan zbog toga. Ovo je put nacionalne integracije, jer ćemo u narednih šest godina izgraditi auto-put od Doboja do Drine, odnosno Srbije", rekao je Dodik u obraćanju na svečanom otvaranju ove dionice auto-puta u mjestu Drugovići. 

Svečanosti su, osim Dodika, prisustvovali i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Srpske Željka Cvijanović, ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, potpredsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, ministri u Vladi Srpske i direktor "Auto-puteva Republike Srpske" Dušan Topić. 

U Drugovićima su na svečanosti prisustvovali i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, gradonačelnik Doboja Obren Petrović, načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović, te brojni građani. 

Dužina auto-puta od Banjaluke do Doboja je 72 kilometra, a izgradile su ga domaće kompanije. Od sada će se ta dionici prelaziti za oko sat vremena.

 

Izvor: Srna