redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Otvorena izložba fotografija o željeznicama

Otvorena izložba fotografija o željeznicama

Sinoć je u Muzeju Hercegovine otvorena izložba fotografija „Železnice u Trebinju i okolini kroz vreme“.

Organizator izložbe je Medija centar „Železnice Srbije“ a.d. iz Beograda. Na izložbije je izloženo oko 100 fotografija i dokumenata iz vremena kada je u Trebinju i okolini saobraćala željeznica.

Ispred Grada Trebinja izložbu je otvorio načelnik Odjeljenja za društene djelatnosti, gospodin Zoran Milošević. Milošević je istakao važnost ove izložbe i govorio o inicijativi koja se pojavili prije par godina, a odnosi se na uspostavljanju željezničkog saobraćaja na relaciji Nikšić, Bileća, Trebinje, Čapljina.

Autor izložbe je Josip Veber, novinar i publicista koji je zaposlen u Medija centru i koji već duži niz godina uspješno organizuje manifestacije koje imaju za cilj promocij željeznica.

Kako je Veber istakao fotografije su skupljane više od 30 godina iz raznih muzeja, ali i privatnih kolekcija. „Železnica nije spajala samo gradove, krajeve, krajolike, predele i regije, spajala je ono najvažnije, spajala je ljude“ rekao je Veber.

Izložbi fotografija „Železnice u Trebinju i okolini kroz vreme“ prethodilo je održanje konferencije SSESARI, koju su takođe organizovale „Železnice Srbije“ a.d. kao jedan od odsnivača Saveza za željezničke inovacije u jugoistočnoj Evropi (SSESARI). Konferenciji su prisustvovali željezničkih uprava i institucija iz regiona.

Ova izložba je dio kalendara manifestacije „Tebinjsko kulturnjo ljeto“.

Grad Trebinje