redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Pčelarima uručena oprema vrijedna 74.500 KM

Pčelarima uručena oprema vrijedna 74.500 KM

Članovima trebinjskog Udruženja pčelara "Leotar" danas je uručena pčelarska oprema vrijedna 74.500 KM u okviru projekta "Farma 2", koji realizuju USAID i Vlada Švedske.

Pčelari su dobili vrcaljke, kocke i kade za otklapanje. 

Predsjednik Udruženja pčelara "Leotar" Obrad Ninković rekao je da su za ovaj projekat aplicirali prošle godine, nakon što je 36 članova iskazalo potrebu za nekom vrstom opreme. 

On je naveo da je pola novca za opremu obezbijedio USAID, a pola pčelari, i dodao da će sličnih projekata biti i u narednom periodu. 

Radivoje Maksimović, vlasnik trebinjske firme "Nature lajn", koja je bila zadužena za nabavku opreme, istakao je da je ovo jedan od najkorisnijih pčelarskih projekata u posljednje vrijeme. 

"Ovo je veoma značajan projekat sufinansiranja nabavke pčelarske opreme. Kao firma garantujemo za kvalitet i nadamo se da će pčelari biti zadovoljni isporučenom robom", naveo je Maksimović. 

Udruženje pčelara "Leotar" iz Trebinja ima oko 100 članova, a pomoć pri izradi dokumentacije i apliciranja za projekat pružio im je trebinjski Agrarni fond.

Srna