redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Pet medalja za plivače KVS „Leotar“ u Mostaru

Pet medalja za plivače KVS „Leotar“ u Mostaru

Proteklog vikenda na bazenu kampusa FPMOZ-a u Rodoču, u organizaciji APK Zrinjski-Mostar, uz podršku Sportskoga saveza grada Mostara i FPMOZ-e Sveučilišta u Mostaru, održan je '' Božićni kup''.

Od ove godine je ovaj plivački miting, međunarodnoga karaktera, uvršten u Europsku plivačku asocijaciju LEN .Kup je organiziovan u dva dijela, prvi za mlađe uzraste i drugi za starije plivačice i plivače. U jakoj konkurenciji  je nastupilo 12 klubova iz Hrvatske i BiH s ukupno 105 takmičara.

Učešće na ovom međunarodnom plivačkom takmičenju se ostvarivalo po pozivu , a poziv da učestvuje je dobio  KVS Leotar koji je nastupio sa deset svojih plivača , Igorom Kundačinom (2008) , Teodora Kraljević (2005) , Jovan Vukoje (2005) , Andrija Kojović (2004) , Kristina Piljević (2003) , Stefan Grubač (2003) , Savo Đurić (2003) , Vuk Danojlić (2003) , Marko Šarović (2002) i Uroš Kundačina (2000).

 

 

U izrazito jakoj konkurenciji LEN-a mitinga u Mostaru plivači KVS Leotar osvojili su pet medalja i još jednom  potvrdili svoj neosporan kvalitet i talenat.

Zlatom se u Mostaru okitio Uroš Kundačina (2000) u disciplini 100m prsno , srebrenu medalju osvojila je Teodora Kraljević (2005) u disciplini 100m mješovito a Teodora se okitila i bronzanom medaljom u disciplini 50m leđno, bronzane medalje osvojili su Jovan Vukoje (2005) u disciplini 50m prsno , a u istoj disciplini , u svojoj starosnoj kategoriji, bronzom se okitio Vuk Danojlić (2003).

"Veoma nam je drago što smo dobili poziv da učestvujemo na LEN-a mitingu u Mostaru gde su naši plivači u veoma jakoj konkurenciji dokazali da mogu da se nose sa kvalitetnim plivačima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Imajući u vidu da su na takmičenju u Mosataru učestvovali i reprezentativci Hrvatske koji će nastupati na predstojećem Evropskom prvenstvu takmičenje je bilo na visokom nivou. Ponosni smo na  postignute rezultate i isplivana vremena  načih plivača u Mostaru koje do kraja godine očekuju još dva takmičenja". – ističe Veljko Piljević , trener u KVS Leotar.

Trebinje danas