redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

PETROVIĆ: “Izgradnju puta Trebinje-Ljubinje-Stolac koče srpski predstavnici u Sarajevu”

PETROVIĆ: “Izgradnju puta Trebinje-Ljubinje-Stolac koče srpski predstavnici u Sarajevu”

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović izjavio je da su glavni krivci što put Trebinje-Ljubinje-Stolac nije završen predstavnici srpskog naroda u Sarajevu koji su spriječili realizaciju ovoga, ali i mnogih drugih projekata u Republici Srpskoj.

Petrović je gostujući sinoć u Apostrofu na programu ATV-a istakao da bi ova putna komunikacija, koja je od velike važnosti za Hercegovinu bila završena da su u Sarajevu odblokirali sredstva od akciza, napominjući da iz tog razloga  „Putevi RS“ ne mogu da rade, odnosno jer su im blokirana sredstva.

„Predstavnici koji su otišli u Sarajevu sigurno je da Republici Srpskoj nisu pomogli ni na jednom planu. Prvo su kukali što su uvedene akcize, a sada nam ne daju da radimo.Mi definitivno sa njima imamo problem. Oni moraju da budu skinuti sa pozicija i ne samo oni, već svi koji su radili na blokadi moraju biti smijenjeni u Sarajevu“, poručio je Petrović i napomenuo da su to ljudi koji su se odrodili od naroda i rada.

Petrović je istakao da je riječ o ljudima  koji ne rade, a žele da naprave klimu da je Republika Srpska propala.

Govoreći o ulaganjima u Trebinje, Petrović je podsjetio na veliki broj pokrenutih i realizovanih projekata, ističući da je u centru interesovanja jačanje porodice.
„Važno nam je da imamo snažnu porodicu, jer tada imamo i snažnu Hercegovinu, što istovremeno znači i snažniju Republiku Srpsku“, rekao je Petrović.

Kada su investicije u pitanju, gradonačelnik Trebinja je istakao da je Rodoljub Drašković, presjednik Poslovnog sistema „Svislajon –Takovo“ najveći investitor u Republici Srpskoj.
„U Trebinju je napravio  impoznatan kompleks na površini od 10 hektara – mnogobrojne sadaržaje za djecu i odrasle, a sada pravi 150 apartmana, dva hotela , spa centar“, rekao je Petrović i dodao da su predstavnici Grada Trebinja u dobroj komunikaciji sa ovim graditeljem.

Da bi, ne samo Hercegovina već cijela Republika Srpska napredovala, Petrović smatra da su neophodni stabilnost i jedinstvo na sva tri nivoa vlasti.

Petrović je u emisiji govorio i kao  nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske /NSRS/iz izborne jedinice devet.

U emisiji su se predstavili i Maksim Skoko, nosilac liste SP za NSRS i Mijat šarović, nosilac liste Ujedinjena Srpska za NSRS .

Rejting.info