redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Petrović: Trebinje u posljednjih godinu i po dana doživjelo preobražaj

Petrović: Trebinje u posljednjih godinu i po dana doživjelo preobražaj

Trebinje je u posljednjih godinu i po dana doživjelo veliki preobražaj koji je značajan, ne samo za ovaj grad i njegove stanovnike, već i za cijelu Hercegovinu i Republiku Srpsku, poručio je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

Na današnjoj svečanoj sjednici Skupštine grada povodom krsne slave Trebinja i njegovog Sabornog hrama – Svetog Preobraženja Gospodnjeg, Petrović je istakao da je ova gradska vlast osmislila 31 program pomoći porodici i 52 konkretne investicije, koje su realizovane ili čija je realizacija u toku. 

"Procijenili smo da samo radom možemo da napravimo bolje rezultate i da nas samo rad može održati, jer će na osnovu njega ostati djela kao zavještanje budućim generacijama", rekao je Petrović. 

Petrović je istakao da je najvažnije u proteklom periodu što je urađeno bilo da je data šansa onima koji hoće da rade, navodeći da su svi socijalni programi doneseni s ciljem stabilizacije porodice, što će doprinijeti da i djeca odrastaju u zdravoj sredini. 

On je naveo da je gradska vlast, svojim programima obuhvatila sve porodice slabog imovinskog stanja i one koje nisu imale redovne prihode, dodajući da se programi realizuju prema utvrđenim kriterijumima, a ne po tome ko je kome bliži i draži. Petrović ističe i da investitori rado dolaze u ovaj grad. 

Gradonačelnik Trebinja je naglasio da je Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, koji uskoro preuzima mjesto episkopa u Njemačkoj, značajno doprinio razvoju Trebinja i Hercegovine, te poručio da Crkva treba da bude saborno mjesto. 

 

On je napomenuo da mu je vladika Grigorije na Petrovdan zavještao dvije stvari – da sačuvaju Crkvu i narod, te djecu kojoj treba stvoriti čvrste temelje za njihovu srećniju budućnost. 

"Drago nam je što smo uspjeli da u ovom gradu postignemo mir i jedinstvo i nadam se da će i druge lokalne zajednice u Republici Srpskoj slijediti naš primjer", rekao je Petrović i dodao da samo jedinstvo i sloga mogu da doprinesu daljem razvoju i prosperitetu Trebinja. 

Na svečanoj sjednici, među mnogobrojnim gostima, bili su i vladika Grigorije, konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, direktor Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Stevo Pašalić, trebinjski katolički sveštenik Ivo Šutalo, te brojne delegacije gradova iz Republike Srpske i regiona.

SRNA