urednik.trebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Počela Ljetna škola sporta u Trebinju

Počela Ljetna škola sporta u Trebinju

Otvaranjem odbojkaškog kampa večeras je u Trebinju počela "Ljetna škola sporta" kroz koju će do 27. avgusta proći oko 1.100 sportista iz dvadesetak sportskih saveza.

Više od stotinu mladih odbojkašica i odbojkaša sa dvadeset trenera boraviće u narednih sedam dana u odbojkaškom kampu u Trebinju koji šesnaestu godinu zaredom organizuje Odbojkaški savez Republike Srpske. 

Viši stručni saradnik u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nenad Rađević je istakao da će škola koštati 190.000 KM koje će za 770 sportista iz Republike Srpske finsirati ovo ministarstvo i to 550 koji će boraviti u Trebinju i 220 u drugim gradovima Srpske. 

On je napomenuo da su veliku pomoć u realizaciji ovog projekta pružili Grad Trebinje, Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ i drugi domaći subjekti. 

Rašević je istakao da će škola sporta obuhvatiti devet smjena, te dodao da Ministarstvo nastoji da svake godine kamp okupi što više sportista i da im se stvore što bolji uslovi za rad i treninge. 

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović koji je kamp zvanično otvorio je rekao da Trebinje osim toga što je grad turizma i kulture, pretenduje da bude i grad sporta, podsjećajući da je upravo iz ovih krajeva izrastao veliki broj vrhunskih sportista. 

On je istakao da je zadovoljstvo što Trebinje može da ugosti više od 1.000 sportista i poželio da ovi mladi ljudi uspješno završe kamp, da postanu dobri sportisti ili prvesntveno dobri ljudi. 

Da bi stvorili što bolje uslove za bavljenje sportom i doprinijeli razvoju sporta, Petrović je istakao da će Grad u narednom periodu izdvojiti značajna sredstva za sportsku infrastrukturu, pojašnjavajući da je već urađen projekat atletske staze na fudbalskom stadionu "Leotara" kao i projekat fudbalskog stadiona na lokalitetu Draženska gora. 

"Ova dva objekta ćemo raditi ove i naredne godine", rekao je Petrović i podsjetio da će 1. septembra iduće godine početi sa radom i zatvoreni bazen, koji je u izgradnji. 

 

Predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić je rekao da je za razvoj odbojke kako u Republici Srbiji tako i u Srpskoj važno da postoji ovakav kamp što pokazuju sportski rezultati, ali i uspjesi, kako je rekao, igrača koji potiču sa ovih prostora. 

"Osim što nam je zadovoljstvo da prisustvujemo otvaranju kampa, imamo i obavezu da ga podržimo", rekao je Gajić.