redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Pogodnosti "SMS servisa" Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske

Pogodnosti "SMS servisa" Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske

Na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama Policijske uprave Trebinje, 16. oktobra 2017. godine, načelnica Odjeljenja za pravne i kadrovske poslove, Bora Dobranić je podsjetila sve građane da putem telefona i „SMS servisa“ u svakom trenutku mogu da provjere status ličnog dokumenta, da li imaju neplaćenih novčanih kazni, ukupan broj kaznenih bodova, kao i da li im je istekla registracija vozila. 

SMS servis štedi građanima vrijeme u situacijama kada čekaju novi lični dokument, ali takođe, ih podsjeća da im lični dokument ili registracija vozila ističe. 
Za mogućnosti koje SMS servis predviđa, pošalje se SMS sa tačno određenim sadržajem na broj telefona 091 110 122. Precizno i jasno upustvo za upotrebu SMS servisa nalazi se na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - http://www.mup.vladars.net. 
 

Da bi se SMS servis koristio neophodno je da građanin lično prijavi svoj broj telefona u nadležnoj organizacionoj jedinici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Cijena poruke je 0,10KM bez obzira koje mobilne mreže građanin je pretplatnik. Prijavu broja telefona građanin može izvršiti prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje dokumnta, registracije vozila ili naknadno.

Trebinje danas