redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Predsjednici Srbije i Srpske u utorak u Trebinju

Predsjednici Srbije i Srpske u utorak u Trebinju

 Predsjednici Srbije i Srpske Aleksandar Vučić i Milorad Dodik boraviće u Trebinju, u utorak, 10. aprila.

Kako je za Radio Trebinje potvrdio gradonačelnik Luka Petrović,  Vučić i Dodik će u 14.30 časova obići radove na izgradnji dječijeg vrtića „Srbija“ u naselju Gorica.

„Pozivam građane Gorice da dođu i pozdrave predsjednike Srpske i Srbije, koji će zajedno obići gradilište“, rekao je gradonačelnik Petrović.

Prilikom posjete Trebinju, Aleksandar Vučić će otvoriti Konzularnu kancelariju Generalnog konzulata Republike Srbije i obići Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

Vučić će tokom posjete najaviti gradnju duhovnog centra u Mrkonjićima,  koji finansira Vlada Srbije, a protokolom je predviđeno da se zajedno sa predsjednikom Dodikom  obrati i građanima Trebinja na Trgu slobode u 16.00 časova.

„Nadam se da će građani Trebinja doći da u što većem broju na Trgu slobode pozdrave predsjednike Dodika i Vučića, da vide da su naši odnosi na zdravim nogama, da je to veza Srpske i Srbije, koja nam daje nadu da ćemo opstati na ovim prostorima. Projekti koje će finansirati Srbija su projekti Hercegovine i Gornjeg Podrinja, a obraćanju na Trgu prisustvovaće svi načelnici opština istočne Hercegovine i područja do Višegrada“, istakao je gradonačelnik Luka Petrović.

Prvog dana posjete BiH – u ponedjeljak 9. aprila, predsjednik Vučić će se sastati sa hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, kao i sa predstavnicima Koordinacionog odbora srpskih udruženja i organizacija u Mostaru.

Tokom dana, Vučić će obići Sabornu crkvu Svete trojice u Mostaru, čija je obnova u toku, i sastati se s episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Radio Trebinje