Predsjednici Srbije i Srpske Aleksandar Vučić i Milorad Dodik boraviće u Trebinju, u utorak, 10. aprila.


Kako je za Radio Trebinje potvrdio gradonačelnik Luka Petrović, Vučić i Dodik će u 14.30 časova obići radove na izgradnji dječijeg vrtića „Srbija“ u naselju Gorica.
„Pozivam građane Gorice da dođu i pozdrave predsjednike Srpske i Srbije, koji će zajedno obići gradilište“, rekao je gradonačelnik Petrović.
Prilikom posjete Trebinju, Aleksandar Vučić će otvoriti Konzularnu kancelariju Generalnog konzulata Republike Srbije i obići Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg.
Vučić će tokom posjete najaviti gradnju duhovnog centra u Mrkonjićima, koji finansira Vlada Srbije, a protokolom je predviđeno da se zajedno sa predsjednikom Dodikom obrati i građanima Trebinja na Trgu slobode u 16.00 časova.
„Nadam se da će građani Trebinja doći da u što većem broju na Trgu slobode pozdrave predsjednike Dodika i Vučića, da vide da su naši odnosi na zdravim nogama, da je to veza Srpske i Srbije, koja nam daje nadu da ćemo opstati na ovim prostorima. Projekti koje će finansirati Srbija su projekti Hercegovine i Gornjeg Podrinja, a obraćanju na Trgu prisustvovaće svi načelnici opština istočne Hercegovine i područja do Višegrada“, istakao je gradonačelnik Luka Petrović.
Prvog dana posjete BiH – u ponedjeljak 9. aprila, predsjednik Vučić će se sastati sa hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, kao i sa predstavnicima Koordinacionog odbora srpskih udruženja i organizacija u Mostaru.
Tokom dana, Vučić će obići Sabornu crkvu Svete trojice u Mostaru, čija je obnova u toku, i sastati se s episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.
Radio Trebinje