redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Preminula beba kojoj je pozlilo u vrtiću

Preminula beba kojoj je pozlilo u vrtiću

Dijete uzrasta 12,5 mjeseci koje vaspitačice iz vrtića u Vrčinu u ponedjeljak nisu mogle da probude i koje je prebačeno u Institut za majku i dete u Beogradu, preminulo je danas u 16.15 časova, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

 

"U toku popodneva je nastupilo pogoršanje opšteg stanja i mere reanimacije nisu dale uspeha. Smrtni ishod nastupio je u 16.15 sati", saopštio je Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupic" na Novom Beogradu.

 

 

Kako se navodi, planirana je sudska obdukcija.

 

Iz Instituta je ranije saopšteno da je u toku današnjeg dana zbog srčanog zastoja u dva navrata beba reanimirana na Odjeljenju intenzivne njege Pedijatrijske klinike i da je opšte zdravstveno stanje veoma teško.

 

Takođe je navedeno da urađene toksikološke analize ne ukazuju na mogući uzrok srčanog zaostaja tokom spavanja u vrtiću.

Dijete staro 12,5 mjeseci, koje prilikom buđenja u vrtiću u Vrčinu nije davalo znake života, i koje je reanimirano u ambulanti u Vrčinu, primljeno je juče u Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije oko 13 časova.

 

Poslije spavanja u vrtiću, vaspitačica i majka su primjetile da dijete ne daje znake života. Oživljavanje je započeto u ambulanti u Vrčinu i nastavljeno u kolima Hitne pomoći iz Grocke.

 

Reanimacija je potom nastavljena na institutu kada je uspostavljen rad srca. 

 

Izvor: Tanjug