urednik.trebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

PU Trebinje:Sve više nepropisno parkiranih vozila,neophodne sankcije

PU Trebinje:Sve više nepropisno parkiranih vozila,neophodne sankcije

 Na području Grada Trebinja usljed poskupljenja cijene parking mjesta sve više je nepropisno parkiranih vozila, što dovodi do ometanja kretanja pješaka, pa će se ovom problemu i sankcionisanju tih vozača, u skladu sa zakonom, posvetiti veća pažnja, rekao je danas Žarko Laketa, načelnik Policijske uprave /PU/ Trebinje.

On je novinarima u Trebinju izjavio da je došlo do dislokacije vozila iz centra grada na mjesta gdje se ne plaća parking zbog čega dolazi do zagušenja na tim površinama i pravi se velika gužva na javnim površinama. 

Laketa je rekao da je neophodno da se u gradu uradi nova vertikalna i horizontalna signalizacija,te saobraćajni znaci kojih nema u pojednim ulicama, ističući da će predstavnici ove uprave o ovoj temi razgovarati sa nadležnim institucijama. 

Laketa je istakao da je policija s početkom školske godine, veliku pažnju posvetila i bezbjednosti učenika u saobraćaju, napominjući da je urađen i vanredni tehnički pregled školskih autobusa. 

"Na osnovu pregleda je utvđeno da je ispravnost tih vozila na zadovoljavajućem nivou", rekao je Laketa i dodao da je na području istočne Hercegovine proteklih godina evidentiran mali broj saobraćajnih nezgoda u kojima su učenici zadobili povrede. 

 

Govoreći o bezbjednosti saobraćaja u avgustu ove godine, načelnik Sektora policije Siniša Laketa je istakao da su aktivnosti policijsskih službenika u tom periodu bile usmjerene na očuvanje povoljnog stanja bezbjednosti. 

On je rekao da je u tom mjesecu evidentirano 58 prekršaja protiv javnog reda i mira što je više za 32 prekršaja u odnosu na isti period prethodne godine, napominjući da nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. 

"U ovim narušavanjima ukupno je učestvovalo 50 lica, a najveći broj prekršaja pričinila su lica ćivotne dobi preko 40 godina", rekao je Laketa i dodao da se najviše prekršaja odnosi na tuču i fizički napad. 

Načelnik Sektora kriminalističke policije Bojan Dabić ukazao je da je u prethodnom mjesecu evidentirano 29 krivičnih djela, što je u nivou sa avgustom prošle godine, ističući da su po nepoznatom učiniocu prijavljena 22 krivična djela, a po nepoznatom izvršiocu sedam. 

"U avgustu je evidentirano ukupno i 12 slučajeva zloupotrebe opojnih droga za koje je prijavljeno 13 lica", Rekao je Dabić.

SRNA