redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

PUSTOŠ U POŽAREVCU Pred sahranu Mire Marković ispred kuće NEMA ŽIVE DUŠE

PUSTOŠ U POŽAREVCU Pred sahranu Mire Marković ispred kuće NEMA ŽIVE DUŠE

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Marković biće položena danas u zajedničku grobnicu pored supruga Slobodana Miloševića, nekadašnjeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije, u dvorištu njihove kuće u Požarevcu.

Sahrana će biti obavljena u 15 časova, najavili su članovi porodice. Urna će biti položena ispod lipe u dvorištu gdje počiva i njen suprug. Potom će sveštenstvo SPC Eparhije braničevske održati opelo.

 

Međutim, kako javlja reporter Blica, ispred porodične kuće u Požarevcu za sada je mirno i tiho, gotovo da nema “žive duše”. Kapija kuće je zatvorena, nikome nije dozvoljen ulazak, a na prilazu objektu postavljena je metalna ograda kako se na tom mjestu niko ne bi parkirao.

 

U kući, ipak, ima nekoliko ljudi, koji su rekli Blicu da ulazak neće biti moguć sve dok se ne završi komemoracija koja u 14 sati počinje u Domu kulture u Požarevcu.

 

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Mire Marković, supruge nekadašnjeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, stigla je juče iz Rusije u Srbiju.

 

Mirjana Marković preminula je 14. aprila u 77. godini u Moskvi usljed komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dvije operacije.

 

Izvor Srpska