ROSU upao na sjever KiM, uhapšen Srbin

ROSU upao na sjever KiM, uhapšen Srbin

Specijalna jedinica ROSU rano jutros je u Kosovskoj Mitrovici izvela akciju hapšenja, a uhapšen je jedan pripadnik kosovske policije srpske nacionalnosti.

Akcija specijalnih kosovskih jedinica počela je u 6.10 u dijelu Kosovske Mitrovice koji se zove Bošnjačka mahala.

 

Odmah su aktivirane sirene za uzbunu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovide, a građani tog dijela Mitrovice veoma su uznemireni.

 

Takođe, rano jutros izvedena je još jedna akcija pripadnika ROSU, u mjestu Rudari, u opštini Zvečan, ali za sada nema potvrda da li je u toj akciji neko uhapšen.

 

Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da su jedinice ROSU, naoružane do zuba, upale na sjever KiM sa ciljem da zastraše i izazovu paniku uz hapšenja koja je prethodnih dana najavljivao predsjednik Aleksandar Vučić. Đurić je naveo da su se čuli i pucnji i da postoje informacije o uhapšenima. Kako je dodao, situacija je dramatična.

 

Predsjednik Srbije izdao naređenje da se Vojska Srbije stavi u stanje pune borbene gotovosti, a isto je učinilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova stavilo je u stanje pune pripravnosti specijalne i posebne jedinice policije nakon upada jedinica ROSU na sjever Kosova i Metohije.

 

Neki mediji prenose da su ROSU izvele akcije u sve četiri opštine u kom je većinsko stanovništvo srpsko i da je uhapšeno najmanje šest osoba.

 

Agencije