redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Snijeg iznenadio Trebinjce (VIDEO)

Snijeg iznenadio Trebinjce (VIDEO)

Snijeg je pao i u Trebinju. Nije ga baš zatrpao, ali i to je za Trebinjce nesvakidašnja slika i prava atrakcija.

 

Ipak, bijeli pokrivač uglavnom se posmatra kroz prozor, jer po snijegu, kažu, nije baš lako hodati.

Trebinjci jednostavno nisu navikli na snijeg. Danas su većinom u svojim toplim domovima. Oni najmlađi i najhrabriji, uživaju u ovo malo snijega i u ovo malo trebinjske zime.

Najmlađi se najviše raduju ali ni njih danas nije bilo mnogo na igralištima. Ima i onih koji snijeg vide prvi put, pa oduševljenje nisu krili.

Odavno u Trebinju nije bilo snijega pa sam sa drugarima se igrala, grudvala se, napravila Snješka i sankali se.

Ne vole Trebinjci za volan kada ima snijega. Boga mole da ne poledi tokom noći, jer onda, kažu, ni pješke ne bi mogli.

Nema viša onih generacija što su voljeli u snijegu i dobro se snalazili. Padaju djeca ne umiju da idu po snijegu kao da je vanredno stanje pomozi mi Bože, kaže Neđo Vujović.

Do šale, zato, nije Nevesinjcima i Gačanima. Najhladnije je u Nevesinju a najviše snijega ima u Gacku. U te dvije opštine najviše problema zadaje mećava pa na pojedinim mjestima ima i do metar snijega. Najviše posla imaju hercegovački putari.

Ekipe su na terenu. U reonu Gacka angažovano je desetak vozila isto tako i Trebinje. Vrši se posipanje solju i abrazivnim materijalom. Putevi su prohodni, međutim upozoravamo vozače da kolovozi imaju mjestimično zasnježenosti da prilagode brzinu uslovima i stanju puta, kaže Milorad Golub iz Hercegovina puteva.

Meteorolozi kažu da bi snijega moglo biti i sutra, a niske temperature zadržaće se do pred kraj naredne sedmice. Prema prognozama, najhladniji će biti prvi martovski dan, pa će čak i na jugu Srpske biti minusa.

ATV