redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Sportska dvorana "Nevesinjka" od sutra u funkciji

Sportska dvorana "Nevesinjka" od sutra u funkciji

Prva faza rekonstrukcije i sanacije Sportske dvorane "Nevesinjka" uspješno je realizovana iako se radilo u teškim vremenskim uslovima, a učenici i sportisti mogu započeti sa sportskim aktivnostima već sutra, potvrdio je načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović.

Avdalović je rekao da su dinamika i kvalitet radova za svaku pohvalu i dodao da se radovi nastavljaju na proljeće čim budu dostupna sredstva Vlade Republike Srpske i Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, zadatak druge faze radova za koju je izrađena tehnička dokumentacija jeste da unaprijedi energetsku efikasnost objekta.

"Druga faza radova odnosi se na izgradnju kotlovnice, postavljanje mašinskih instalacija i opreme za grijanje, proširenje tribina, izmjenu sportskog poda ako se ispostavi da postojeći nije dobar i uređenje okolnog prostora oko dvorane", rekao je Avdalović.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Slobodan Šiljegović rekao je da su završeni gotovo svi građevinski radovi predviđeni za rekonstrukciju i sanaciju sportske dvorane i da još ostaju keramičarski i molerski radovi.

"Dvorana će biti djelimično puštena u funkciju od sutra kada će je moći koristiti učenici SŠC `Aleksa Šantić` i sportski klubovi, a ostali korisnici nakon što bude završena u cjelosti. Ulaziće se na sporednim ulazima, a glavni je zatvoren do završetka pomoćnih prostorija, sanitarnih čvorova i tuš kabina, što je planirano za realizaciju za petnaestak dana ukoliko vremenski uslovi dozvole", pojasnio je Šiljegović.

U prvu fazu rekonstrukcije i sanacije dvorane utrošeno je oko 450.000 KM iz kreditnih sredstava, a radove je izvodio Konzorcijum preduzeća "Krivaja TMK" iz Zavidovića i "Herc gradnja" iz Bileće.

 

Izvor: Srna