Studenti Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment beogradskog Univerziteta "Singidunum" borave u trodnevnoj posjeti Trebinju, gdje će se upoznati o kulturno-istorijskim znamenitostima i potencijalima ovog grada i cijele Hercegovine.



Predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak na prijemu za studente i profesore održao je prezentaciju o ulaganjima grada u turizam i upoznao goste o turističkim resursima.
Na pitanje studenata po čemu je Trebinje jedna od omiljenih turističkih destinacija i kakve mjere gradska uprava preduzima za razvoj turizma, Banjak je istakao da su to kapitalni infrastrukturni i drugi projekti.
"Uvjeren sam da će intenzivan razvoj turizma, koji je evidentan u Trebinju, studentima mnogo pomoći u realizaciji njihove praktične nastave i biti im od koristi da postanu dobri turistički radnici, koji će u budućnosti intenzivnije sarađivati sa Trebinjem", rekao je Banjak.



Asistent na Fakutetu za turistički i hotelijerski mendžment Predrag Obradović naveo je da su u trodnevnoj posjeti studenti prve, druge i treće godine i da Trebinje nije slučajno odabrano za upoznavanje.
"Iako smo mnogo slušali o Trebinju, želeli smo da se uverimo u sve priče i da grad upoznamo iz svih uglova. Oduševljeni smo sa svim što smo do sada videli, kao i ljubaznošću domaćina", rekao je Obradović.

Direktor Turističke organizacije grada Trebinja Marko Radić izrazio je uvjerenje da će studenti ponijeti najljepše utiske, te da će kao budući turistički radnici, dovoditi grupe u ovaj grad i preporučivati ga za posjete.
U Trebinju je za deset mjeseci ove godine evidentirano 30 odsto noćenja više nego u istom periodu prošle godine.
"Riječ je o najboljoj sezoni u proteklih deset godina. Ove godine sezona je produžena, jer smo imali pune smještajne kapacitete u oktobru i novembru", rekao je Radić i dodao da su već u planovima za sljedeću godinu.
Posjeta studenata Trebinju dogovorena je u oktobru na Biznis konferenciji u Beogradu, kojoj su prisustvovali Banjak i predstavnici Turističke organizacije Trebinje.
SRNA