urednik.trebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Sutra počinje „Zimska škola fizike“

Sutra počinje „Zimska škola fizike“

 Društvo fizičara Istočne Hercegovine u saradnji sa Fakultetom za proizvodnju i menadžment iz Trebinja, po prvi put organizuje „Zimsku školu fizike“ za talentovane srednjoškolce iz naše regije.

Zimska škola održaće se u prostorijama gimnazije „Jovan Dučić“ i Američkog kutka, u periodu od sutra do 19. januara 2017. godine, a polaznici škole dobiće sjajnu priliku da prodube svoja znanja iz mnogih oblasti fizike, a posebno iz oblasti mehanike, termodinamike, elektromagnetizma i astrofizike, uz obilje demonstracionih ogleda i eksperimentalnih vježbi sa kojima nisu imali prilike da se „nađu oči u oči“ u redovnoj nastavi.

Iz Društva fizičara Istočne Hercegovine kažu da u ovom pionirskom radu na poboljšanju statusa fizike kao osnovne prirodne nauke i povećanja svijesti za potrebom prirodnih i tehničkih zvanja u našoj državi, učestvuju učenici iz Trebinja, Bileće i Ljubinja, kao i profesori Darinka Marić, Nenad Grković, Maksim Mičeta, Ivica Patarčić i Dobroslav Slijepčević.

 

„Društvo fizičara Istočne Hercegovine koristi ovu priliku da pozove sve zainteresovane učenike, bivše učenike a sadašnje studente ili zaposlene ljude i nastavnike iz regije da se jave elektronskom poštom na adresu dfizisher@gmail.com i učestvuju ili se informišu o daljim aktivnostima Društva kao punopravni članovi, jer su naša vrata otvorena svima koji žele i misle da mogu da svojim radom doprinesu razvoju naučne misli kod Hercegovaca“, kaže se u obavještenju ovog društva.

Podsjećaju, da je Društvo fizičara Istočne Hercegovine već organizovalo dva izuzetno uspješna sajma fizike u Trebinju i Bileći, kada su građani imali priliku da vide i interaktivno učestvuju u nizu demonstracionih ogleda iz gotovo svih oblasti klasične fizike.

Svečano otvaranje „Zimske škole fizike“ je sutra u 9 časova u gimnaziji „Jovan Dučić“, a predavanja i eksperimentalne vježbe će se održavati svakog dana od sutra do petka, 19. januara od 9 do 15 časova.

 

Radio Trebinje