urednik.trebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Svislajon - Nevesinje: Uskoro na tržištu sokovi novih ukusa

Svislajon - Nevesinje: Uskoro na tržištu sokovi novih ukusa

Prehrambena fabrika “Svislajon” Nevesinje ove godine će na tržište plasirati dva nova proizvoda – sok od nara i višnje, a dobrim radom na najsavremenijoj opremi svaku prethodnu godinu premaši i do 10 puta većom dobiti, potvrdio je Srni direktor Fabrike Radoje Nikolić.

“Zahvaljujući radnicima i opremi koju posjedujemo za 24 časa možemo proizvesti gotovo 200.000 litara soka”, naveo je Nikolić i dodao da su do sada imali sedam vrsta sokova.

On ističe da u nevesinjskom “Svislajonu” 59 zaposlenih rade u jednoj ili dvije smjene, u zavisnosti od potrebe, a kada se proizvodi sok, majonez i smoki, zbog specifičnosti posla, radi se u tri smjene.

Nikolić je podsjetio da je jedini problem ova fabrika imala na početku rada i to sa lošim kvalitetom vode i restrikcijam u ljetnim mjesecima, što je uticalo na organizovanje proizvodnje.

“Odmah smo reagovali i uložili znatna sredstva u opremanje hidrostanice za poboljšanje kvaliteta vode”, rekao je Nikolić.

On dodaje da se zbog svih preduzetih mjera mogu pohvaliti izuzetno kvalitetnim proizvodima, što potvrđuju kontrole koje se rade u Institutu za javno zdravstvo Banjaluka.

Nikolić ističe da postoji obećanje opštinske vlasti da će pitanje vodosnabdijevanja rješavati prioritetno.

Iz Prehrambene idustrije “Svislajon-Pogon Nevesinje” mjesečno na domaće i inostrano tržite bude plasirano više od 1.000 tona gotovih proizvoda.

“Prošle godine smo počeli proizvodnju `baltik votke`, a pokrenuta je proizvodnja i tri nove vrste ratluka – sa grožđicama, kokosom i jabuka-cimet”, kaže Nikolić i dodaje da se proizvodi iz ove fabrike izvoze na tržište bivših jugoslovenskih zemalja, ali i Australije, Rumunije i NJemačke.

Određene količine plasiraju se i na tržište Libije.

Nevesinjska fabrika “Svislajon”, osim vodeće linije soka, ima i linije alkohola, kečapa, majoneza, flipsa, marmelada i ratluka.

Srna