redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Tragedija na Skadarskom jezeru: Utopila se tročlana porodica i Podgoričanin

Tragedija na Skadarskom jezeru: Utopila se tročlana porodica i Podgoričanin

Udavili su se otac, majka i dijete porodice iz Zete i i momak iz Kuča D.V, koji je pokušao da ih spasi

 

 

Tročlana porodica Kumburović iz Zete i Podgoričanin V.D. utopili su se danas na Skadarskom jezeru, nakon što se zbog nevremena prevrnuo čamac u kojem su bili. To je novinarima na licu mjesta ispričao Radojica Rašović, koji je bio na istom plovilu.

 

 

On je ispričao da su u manastir Vranjina otišli oko 8:30 sati i da je bilo više tura.

 

"Kad smo se vraćali prema obali, veliki talasi su prevrnuli čamac i počeo je da tone. Počeli smo da se spašavamo ko može. Velika je tragedija", ispričao je Rašović

Udavili su se otac, majka i dijete porodice Kumburović i momak iz Kuča D.V, koji je pokušao da ih spasi.

 

"I oni su mogli da se spasu, ali je majka je pokušavala da spasi dijete, pa se i ona udavila. Otac je stradao dok je pokušavao da spasi njih, a za njima i momak koji je priskočio u pomoć. Mi ostali smo pokušavali da se domognemo obale i neki od nas su u tome uspjeli", kazao je Rašović.

 

 

Spasilačke ekipe su još na terenu.

 

Direktor Nacionalnih parkova Crne Gore, Nenad Ivanović, potvrdio je "Vijestima" da je nađeno jedno tijelo, a da se za traga za još tri osobe.

 

Sektor za vanredne situacije je u akciju potrage uključio i helikoptersku jedinicu, a pozvali su i ronioce Regionalnog ronilačkog centra i pripadnike podgoričke Službe zaštite i spašavanja.

 

Izvor: Vijesti