redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Trebinjac dobitnik "Čivning stipendije" vlade Velike Britanije

Trebinjac dobitnik "Čivning stipendije" vlade Velike Britanije

Trebinjac Danilo Kovač dobitnik je "Čivning stipendije" za akademsku 2018/2019. godinu, koja se dodjeljuje osobama sa dokazanim liderskim potencijalom i jakom akademskom osnovom za postdiplomske studije na nekom od britanskih univerziteta.

 

Kovač, koji je profesor istorije i latinskog jezika u banjalučkoj gimnaziji, pohađaće master studije iz metodike nastave istorije Instituta za obrazovanje, na Londonskom univerzitetskom koledžu /University College London/. 

Stipendija, koju finansira Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije, u potpunosti pokriva troškove master studija. 

Neophodni uslovi za dobijanje ove stipendije je prethodno obezbijeđeno mjesto na željenom britanskom univerzitetu i međunarodni sertifikat iz engleskog jezika. 

Univerzitet na kome je izabrao da završi postdiplomske studije je prestižna visokoškolska ustanova, koja se nalazi na trećem mjestu u Evropi na Šangajskoj rang listi najboljih univerziteta. 

Prema listi "Kvakvareli Simonds" /QS/, koja rangira univerzitete prema pojedinačnim oblastima koje proučavaju, Londonski univerzitetski koledž se već petu godinu zaredom nalazi na prvom mjestu u svijetu iz oblasti obrazovanja. 

Čivning fondacija je osnovana 1983. godine, a stipendira studente iz 160 zemalja svijeta.

SRNA