redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Trebinjac uhapšen sa drogom tržišne vrijednosti 50.000 KM

Trebinjac uhapšen sa drogom tržišne vrijednosti 50.000 KM

Lice čiji su inicijali L.P. iz Trebinja uhapšeno je na području grada Banjaluka jer je u automobilu kojim je upravljalo pronađena opojna droga tržišne vrijednosti oko 50.000 KM, rečeno je Srni iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović rekla je Srni da su ovo lice lišili slobode policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima policijskih uprava Trebinje i Banjaluka juče na magistralnom putu Banjaluka-Mrkonjić Grad. 

"Kod ovog lica prilikom pretresa automobila kojim je upravljao, u skrivenom dijelu pronađeno je ukupno 5.157,26 grama marihuane i 247,3 grama ekstazija čija ukupna tržišna vrijednost iznosi oko 50.000 KM", rekla je Miljanovićeva. 

 

Za ovo lice postoje osnovi sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga /član 207 stav jedan Krivičnog zakona Republike Srpske/. 

Nakon kriminalističke obrade ovo lice je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predato Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci.

Izvor:SRNA