redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Trebinjac Vojin Mišeljić u devetoj deceniji osvojio najviši vrh u RS

Trebinjac Vojin Mišeljić u devetoj deceniji osvojio najviši vrh u RS

Osamdesetčetvorogodišnji Vojin Mišeljić iz Trebinja proteklog vikenda je sa planinarima iz Bijeljine, Foče i sa Pala osvojio najviši vrh u Republici Srpskoj i BiH, Maglić (2.386 mnv).

Iako u devetoj deceniji života, ovaj vitalni Trebinjac tvrdi da uspon na Maglić nije nimalo lak, ali ako ste se u životu posvetili radu, zdravim životnim navikama i održavanju fizičke forme, onda se i na najvišem vrhu u državi možete naći uz osmijeh i bez većih poteškoća.

Mišeljić je sa Prijevora na Trnovačko jezero stigao u subotu, a uspon je narednog dana uspješno izvršen pravcem sa Trnovačkog jezera.

Uspon je završnog dana, kako nam priča Vojin, bio otežan oblačnim vremenom i maglom na završnom dijelu uspona, ali na sreću svih učesnika, po dolasku na vrh oblaci su se razmakli, tako da je on bio okupan sunčevim zracima i savršenim pogledom koji se po lijepom vremenu pruža sa ovog planinskog gorostasa.

"Uspon na Maglić trajao je 4 časa, dok je povratak na Trnovačko jezero trajao 2,5 časa", priča nam Vojin i dodaje da je na stazi sreo veliki broj planinara iz Češke, Poljske, Bjelorusije...

HercegTV