redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Trebinje dobija svojinu Srpske u Novoteksu

Trebinje dobija svojinu Srpske u Novoteksu

Vlada Republike Srpske prihvatila je informaciju u vezi sa prenošenjem prava svojine na pokretnoj imovini ranijeg privrednog društva Industrija konfekcije „Novoteks“ Trebinje ukupne vrijednosti 782.972 KM sa Republike Srpske, Ministarstva industrije, energetike i rudarstva na grad Trebinje.

Pravo svojine se prenosi bez naknade, a u svrhu pokretanja privrednih aktivnosti koje će doprinijeti zapošljavanju i razvoju grada Trebinja, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću. 

 

Vlada je usvojila izvještaj o realizaciji projekta Male olimpijske igre Republike Srpske za školsku 2016/2017. godinu, koje predstavljaju faktor koji utiče na poboljšanje i unapređenje sportske kulture, pružaju izvanredne mogućnosti da se učenici osnovnih i srednjih škola opredjeljuju prema svojim sklonostima i sposobnostima za određeni sport. 

Takmičenja se sprovode u šest sportova - mali fudbal, košarka, odbojka, rukomet, atletika i sportska gimnastika, a sistem takmičenja se sastoji od četiri nivoa - školska, opštinska, regionalna takmičenja i republičko finale, i to za učenike i učenice podjednako. 

Prvi ciklus Malih olimpijskih igara Republike Srpske realizovovan je školske 2002/2003. godine, a od tada u ovim igrama učestvovalo je oko 90.000 učenika.

SRNA