urednik.trebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Trebinje,Bijeljina i Sokolac dobijaju trg ili ulicu "9. januar"

Trebinje,Bijeljina i Sokolac dobijaju trg ili ulicu "9. januar"

Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja, danas je izjavio kako će ovaj grad, u čast Dana Republike, dobiti trg ili ulicu koji će nositi naziv “9. januar”.

“Zahtjev je upućen Skupštini grada i nadležnoj komisiji za davanje naziva ulicama, da odredi koja će ulica ili trg nositi ime tog značajnog datuma”, naveo je Petović.

On je rekao da će gradska uprava i ove godine podržati Boračku organizaciju Trebinja u obilježavanju Dana RS.

“Podržaćemo ih u organizaciji kolone vozila koja će 9. januara proći ulicama grada i organizovanju velikog vatrometa”, istakao je Petrović.

 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je izjavio kako će ovaj grad podržati inicijativu “EuroBlica”.

“Mislim da je to dobra ideja i tako dobre projekte ćemo uvijek podržati”, rekao je Mičić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

On je istakao da Bijeljina već 12 godina slavi Dan Republike i dostojno obilježava taj praznik, a o inicijativi predsjednika Republike da svaka lokalna zajednica u Srpskoj dobije ulicu ili trg “9. januar” već jutros se razgovaralo na kolegijumu u Gradskoj upravi.

“Bijeljina je prvi grad u Srpskoj koji je dobio Ulicu patrijarha Pavla, a već smo razgovarali o tome koji bi to trg bio primjeren da bude nazvan `9. januar`, što zaslužuje nov, lijep i moderan trg u gradu”, rekao je Mićić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je sa jučerašnjeg prijema u Banjaluci povodom Dana Republike pozvao je sve lokalne zajednice u Srpskoj da u što skorije vrijeme jednu ulicu ili trg nazovu “9. januar”.

 

Sokolac

Sokolac će uskoro dobiti ulicu ili trg sa nazivom 9. januar u čast Dana Republike, rekao je načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

 Na prvoj sjednici Skupštine opštine nakon praznika ću da iznesem ideju o izboru ulice ili trga koji će ponijeti naziv 9. januar i to treba što prije da uđe u proceduru – naveo je Bjelica.

On je naveo da samo treba izabrati prikladnu ulicu ili trg u gradskom naselju Sokolac.

Blic