urednik.trebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Trebinjka izumila jestivu smjesu za depilaciju tijela

Trebinjka izumila jestivu smjesu za depilaciju tijela

ZAGREB, TREBINJE - Inovatorka Mira Ćuk iz Trebinja osvojila je bronzu na Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA za svoju jestivu smjesu za depilaciju tijela.

Njena depilacijska smjesa jednostavne proizvodnje i primjene napravljena je bez primjesa hemije, od stoodstotno prirodnih sastojaka pa se može i jesti, što je najviše i privuklo pažnju brojnih posjetilaca izložbe i samih inovatora.

"Ideja za ovaj preparat nije došla sama od sebe, već sam, budući da sam zdravstveni radnik, razmišljala o tome kako da napravim nešto za sopstvenu potrebu što ne bi štetilo mojoj koži, već bi je i njegovalo i bilo stoodstotno prirodno. Najprije sam malo eksperimentisala, isprobavajući na sebi preparat u svim fazama njegove proizvodnje, dok nisam došla na pravu mjeru", kaže Mira Ćuk.

Dodaje da se njena depilacijska smjesa sada lako nanosi i još lakše uklanja dlačice s tijela, i to bez trakica i različitih pomagala, jednostavnim razmekšavanjem mase na temperaturi od oko 50 stepeni i nanošenjem na površinu tijela vrlo male količine smjese.

Ćukova kaže da je pakovanje od 100 grama dovoljno za dva do tri depiliranja kompletnog tijela, čak i dlačica s lica, odakle mora početi depilacija, pa se istom masom, koja se samo premijesi u rukama, skidaju i dlačice s ruku pa zatim s nogu.

"Smjesa se nanosi na opranu i suvu površinu, a kad se završi depilacija najprije se površina opere mlakom vodom, a zatim hladnom te posuši, nakon čega postaje fina i glatka", objašnjava Ćukova.

Nezavisne novine/V.Duka