redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

U Nevesinju oduzeto 7.630 paklica cigareta

U Nevesinju oduzeto 7.630 paklica cigareta

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su u ranim jutarnjim časovima, 16. aprila 2018. godine, zaustavili putnički automobil kojim je upravljalo lice inicijala V.K. kojom prilikom su pronašli 7 630 paklica cigareta različitih vrsta. 

Naime, policijski službenici su u mjestu Rilja, opština Nevesinje zaustavili i kontrolisali putnički automobil marke „Volkswagen“, tip „Golf IV“ kojim je upravljalo lice inicijala V.K., a za koga su postojala operativna saznanja da se bavi nedozvoljenom trgovinom akcizne robe. 
Izvršenim pretresom putničkog automobila pronađeno je i oduzeto 7 630 paklica cigareta različitih vrsta. Protiv navedenog lica će Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena trgovina“. 
Policijska uprava Trebinje je od početka 2018. godine, evidentirala 22 krivična djela „Nedozvoljena trgovina“ gdje je ukupno oduzela akciznu robu – cigarete u vrijednosti od oko 473 000 KM i 133,5 kg rezanog duvana.

Na području Policijske uprave Trebinje, dana 16.04.2018. godine, evidentirana su dva krivična djela. Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda. 
Policijskoj stanici Trebinje prijavljena je krađa određene količine novca iz jednog pravnog lica. U toku je rasvjetljavanje krivičnog djela „Teška krađa“. 
Policijska stanica Gacko je rasvjetlila krivično djelo „Krađa“ koje je prijavljeno 11.04.2018. godine. Naime, policijski službenici su utvrdili da je osumnjičeno lice inicijala S.Č. koristilo odsustvo oštećenog, na način da je uzelo ključeve od putničkog automobila, otuđilo novac i vratilo ključeve na prvobitno mjesto. 
Policijska stanica Trebinje je Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je lice inicijala R.P. počinilo krivično djelo „Proganjanje“.

Trebinje Danas