redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Ubijen saradnik Luke Bojovića?

Ubijen saradnik Luke Bojovića?

Vladimir Popović ubijen je u kafiću u beogradskoj opštini Vračar, a mediji navode da je riječ o saradniku Luke Bojovića.

 

Televizija N1 javila je da su dvojica maskiranih muškaraca sinoć ušla u kafić i iz automatskog oružja ispalila više hitaca u Popovića, a potom su pobjegli "audijem".

 

U pucnjavi je ranjen u nogu dvadesettrogodišnjak koji je bio u kafiću. On je prevezen u Urgentni centar.

 

 

Radio-televizija Srbije navodi da im je u Hitnoj pomoć potvrđeno da je ubijen četrdesettrogodišnji muškarac, te da se ubistvo dogodilo oko 22.00 časa u Ulici vojvode Šupljikca.

 

Prema navodima beogradskih medija, ubijeni, koji je odranije poznat policiji, blizak je saradnik Luke Bojovića i "škaljarskog" klana.

 

Dnevni list "Blic" piše da je Popović bio vlasnik kazina "Havana" i da je hapšen je "zbog iznude 110.000 evra u januaru prošle godine".

 

"Popović je, po operativnim policijskim saznanjima, bio blizak saradnik Luke Bojovića", navodi "Blic".

Nakon ubistva Popovića, policija je proglasila akciju "Vihor" i traga za osumnjičenima, navode mediji.

 

Luka Bojović je bivši pripadnik "Srpske dobrovoljačke garde" i saradnik ubijenog Željka Ražnatovića - Arkana.

 

Od septembra 2010. godine nalazi se na potjernici policije Srbije koja ga tereti za organizovanje nekoliko ubistava, a potom je bio i na potjernici Interpola.

 

Uhapšen je u Španiji 9. Februara 2012. godine.

 

Tužilaštvo za organizovani kriminal koje je podiglo optužnicu protiv Bojovića 2010. godine navodi da je na čelo "Zemunskog klana" došao po ubistvu Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića koji su do tada bili vođe. Prema navodima Tužilaštva, Popović je svoju moć učvrstio posle hapšenja Milorada Ulemeka - Legije.

 

Izvor: Srna