redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Ukinuti putarinu na dionici Meljine – Petijevići

Ukinuti putarinu na dionici Meljine – Petijevići

Ukidanje naplate putarine na dionici Meljine – Petijevići zajednički je interes Herceg Novog i Trebinja, saglasili su se čelnici dva grada.

Na sastanku u Trebinju dogovoreno je da će biti organizovani sastanci, na kojima će glavna tema biti iznalaženje modela da se ukine ta taksa, koja, kako je saopšteno, izaziva nezadovoljstvo građana s obje strane granice i brojnih turista.

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, i predsjednik hercegnovskog parlamenta, Miloš Bigović, boravili su u Trebinju proteklog vikenda, na poziv gradonačelnika Luke Petrovića.

„Učesnici sastanka saglasili su se da tradicionalno prijateljski odnos Novog i Trebinja treba jačati kroz saradnju, naročito u oblasti privrede i kreiranja zajedničkih prekograničnih projekata u čijem fokusu treba da bude razvoj ideja i projekata koji će osigurati bolji život Trebinjcima i Novljanima„, saopšteno je iz kabineta Katića.

Katić je ocijenio da su Herceg Novi i Trebinje tijesno povezani istorijski, geografski, kulturološki, ali, prije svega, vezama među ljudima – prijateljskim, kumovskim, porodičnim.

Kako je kazao, posvećeni smo njegovanju dobrih odnosa i međusobnoj saradnji, koju ćemo nastojati da dodatno unaprijedimo.

„Vjerujem da dobre odnose možemo i treba da iskoristimo da zajednički oživimo planinska izletišta, kao što su Zubačka Ubla ili naš Vrbanj, da na tromeđi razvijamo turizam koji se zasniva na promociji prirodnih ljepota, živopisne istorije, bogate kulturne baštine i autohtonih proizvoda“, poručio je on.

RTCG