urednik.trebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Umjesto Tise – Trebišnjica (VIDEO)

Umjesto Tise – Trebišnjica (VIDEO)

Dvadesetak mladih kajakaša iz Vojvodine, članova „Tisinog cveta“ iz Sente i „Bratstva“ iz Kanjiže, među kojima je bilo i nekoliko omladinskih reprezentativaca Srbije, danas završavaju desetodnevne pripreme u Trebinju.

Stevan Knežević, predsjednik Kajakaškog saveza Vojvodine, ističe da su u proteklom periodu mladi kajakaši naporno i marljivo radili na Trebišnjici uoči važnih takmičenja koja ih očekuju u ovoj godini.

„Najveće ambicije imamo na Svjetskom kupu u kajaku i kanuu sprint početkom juna i na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore do 23 godine i juniore u kajaku i kanuu sprint, koji će se polovinom juna održati u Beogradu na Adi Ciganliji“, navodi Knežević.

Knežević izražava zadovoljstvo uslovima za rad na Trebišnjici i ističe da bi ulaganja u ovaj sport, prije svega u infrastrukturne kapacitete, bile opravdano.

„Mi već duži niz godina dolazimo u Trebinje, naredne godine će ovdje na pripreme četiri ekipe iz Srbije, i ubjeđen sam da ovaj lijepi grad ima uslove da postane centar za veslačke pripreme tokom zime“, navodi predsjednik Kajakaškog saveza Vojvodine.

Radio Trebinje/Autor: Ratomir Mijanović/Video produkcija: Zoran Begenišić