urednik.trebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Uređenje Mrkonjića za praznik Svetog Vasilija Ostroškog

Uređenje Mrkonjića za praznik Svetog Vasilija Ostroškog

Pripadnici Odsjeka Civilne zaštite Trebinje jutros su počeli čišćenje sela Mrkonjići, područja oko crkve Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, da bi 12. maja, na Dan velikog sveca, uređeno dočekalo vjernike koji iz zemlje i inostranstva svake godine na praznik posjećuju ovo sveto mjesto.

Šef Odsjeka Civilne zaštite Miljan Tomašević rekao je Srni da su u Mrkonjiće došli na poziv mještana i da s velikom ljubavlju i poštovanjem čiste rejon oko crkve, groblja, te prilaze i parkinge.

Tomašević je naveo da pripadnici Civilne zaštite prosijecaju draču i korov i da će akcija trajati sve dok ne urade posao koji je u njihovom nadležnosti.

„Želimo da doprinesemo da Mrkonjići toga svečanog i posebnog dana zablistaju, da sve bude čisto i uređeno“, naveo je Tomašević, čija ekipa svakodnevno učestvuje u akcijama čišćenja grada Trebinja, ali i sela.

U Mrkonjićima, koje se nalaze 30 kilometara od Trebinja prema Ljubinju, broj posjetilaca se povećava, tako da je prethodnih godina napravljeno veliko parkiralište, uređen prilaz.

U ovom selu se 28. decembra 1610. godine rodio Sveti Vasilije Ostroški, krštenim imenom Stojan, od majke Anastasije i oca Petra Jovanovića.

Srna