urednik.trebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Uspješna humanitarno-sportska veče u Ljubinju

Uspješna humanitarno-sportska veče u Ljubinju

LJUBINJE │ Na Humanitarno – sportskoj večeri za pomoć šetogodišnjem Luki Bajatu, organizovanoj sinoć  u sportskoj  dvorani „Borovik“ u Ljubinju, prikupljeno je 1356 konvertibilnih maraka.

Dvije sportske priredbe – odbojkašku, u kojoj su Veterani OK Ljubinje savladali podmlađeni prvi sastav OK Ljubinje – Bankom  sa 3:1 i fudbalsku utakmicu – u kojoj je domaći Klub malog fudbala Ljubinje sa 8:3 nadigrao ekipu Kluba malog fudbala  Leotara iz Trebinja, pratilo je oko 400 gledalaca. A na kraju su i akteri na terenima i posmatrači iz gledališta zadovoljni napustili sportsku dvoranu.

Iako, naravno, rezultati ovakvih utakmica nisu u prvom planu, moramo reći da smo u oba susreta viđeli mnogo lijepih i maštovitih  akcija i da je publika uistinu imala dosta prilika da zagrije dlanove, rekao nam je na kraju Miladin Rudan, sekretar Odbojkaškog kluba Ljubinje – Bankom, napominjući da su ovu Humanitarsno – sportsku veče zajednički organizovali Klub malog fudbala Ljubinje i odbojkaški klub.

I Rudan i kapiten Kluba malog fudbala Ljubinje Zoran Sorajić zajednički su izrazili zahvalnost fudbalerima Leotara koji su doputovali iz Trebinja i uključili se  sportski i ljudski u ovu humanitarnu akciju.

Novac sakupljen od ulaznica i drugih novčanih priloga biće proslijeđen šestočlanoj porodici Bajat iz Ljubinja, čijem je najmlađem članu – šestogodišnjem Luki – kao što smo već javljali,  naglo pozlilo već prvog dana po polasku u školu i koji se zbog komplikacija na urinarnom traktu nalazi na hospitalizaciji u Beogradu.

Žarko Janjić/Radio Trebinje