urednik.trebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Vlada Srpske u uređenje škole "Sveti Sava" u Bileći uložila više stotina KM

Vlada Srpske u uređenje škole "Sveti Sava" u Bileći uložila više stotina KM

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je danas u Bileći da je Vlada Srpske u uređenje Osnovne škole "Sveti Sava" u ovoj opštini uložila više stotina hiljada KM, te najavila rekonstrukciju grijanja u Srednjoškolskom centru "Golub Kureš".

Nakon što je posjetila Osnovnu školu "Sveti Sava" u kojoj su prije nekoliko mjeseci završeni rekonstrukcija i energetsko opremanje, Golićeva je rekla novinarima da je ovaj projekat koštao 700.000 KM, od čega je Vlada Republike Srpske posredstvom Ministarstva izdvojila 600.000 KM, a UNDP 100.000 KM. 

"Završena je kompletna fasada, otvori, termička izolacija krova, a najvažnije je da je zamijenjen energent sa fosilnog na obnovljivi izvor energije", navela je Golićeva. 

Ona je ukazala da mladima treba pružiti svaku podršku i obezbijediti im uslove da uče i ostanu u Republici Srpskoj. 

"Vlast je uspješna onoliko koliko iza sebe ostavi. To se ne odnosi samo na republičke, nego i na lokalne vlasti", istakla je Golićeva. 

 

Ona je naglasila da je danas upoznata i sa problemom grijanja u Srednjoškolskom centru "Golub Kureš", te da će već narednih dana biti angažovani inženjeri kako bi snimili stanje i sagledali koliko je neophodno sredstava da bi se što prije počelo sa radovima. 

"Grijati se na lož-ulje u 21. vijeku je nedopustivo", dodala je Golićeva. 

Direktor Osnovne škole "Sveti Sava" Miodrag Parežanin izrazio je zadovoljstvo urađenim i naglasio da su sada mnogo bolji uslovi rada, i za učenike, i za nastavni kadar. 

"Za samo dva i po mjeseca, koliko smo koristili novo grijanje, uštedjeli smo 30 odsto u odnosu na isti period kada smo se grijali na lož ulje", rekao je Parežanin i istakao da je ušteda ne samo materijalne prirode, već da je riječ i o zdravijem načinu grijanja. 

Školu je posjetio i ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, kao i narodni poslanici Radovan Vuković i Ilija Tamindžija, te načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić.

SRNA