redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Vukota Govedarica: NIJE RAZGOVARANO O EVENTUALNOJ KOALICIJI SA SNSD-om

Vukota Govedarica: NIJE RAZGOVARANO O EVENTUALNOJ KOALICIJI SA SNSD-om

Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Vukota Govedarica rekao je večeras da Glavni odbor SDS-a nije razgovarao o eventualnoj koaliciji sa SNSD-om, jer nije dobio nikakvu ponudu za pregovore o formiranju vlasti.

Govedarica je rekao da će na nekoj od narednih sjednica Glavnog odbora razgovarati o tome koje političke organizacije mogu izaći u susret i nisu im sporna programska načela. 

"Stav Glavnog odbora SDS-a je da će naša politička platforma na bazi programskih načela i principa biti osnova za razgovore drugim političkim strankama", rekao je Govedarica na konferenciji za novinare u Banjaluci poslije višečasovne sjednice Glavnog odbora. 

On je izrazio žaljenje što su dobojski delegati u Glavnom odboru ranije napustili sjednicu, te je najavio da će s njima razgovarati. 

Glavni odbor SDS-a ocijenio je na današnjoj sjednici da su "protekle izbore obilježile brojne neregularnosti" i da je "došlo do prekrajanja izborne volje naroda". 

Govedarica je najavio da će u decembru biti donesena odluka o raspisivanju unutarstranačkih izbora u SDS-u. 

Konferenciji za novinare prisustvovali su visoki stranački funkcioneri Nemanja Vasić, Aleksandra Pandurević i Milovan Bjelica, ali nisu davali izjave.

 

Izvor: Srna