redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Opozicija blokirala rad parlamenta Srpske(VIDEO)

Opozicija blokirala rad parlamenta Srpske(VIDEO)

Poslanici opozicije blokirali su rad Narodne skupštine Republike Srpske! Sjednica je prekinuta...

Ovome je prethodila cjelodnevna rasprava o dnevnom redu, koji još nije usvojen. Direktan povod bila je odluka skupštinskog Odbora za finansije i budžet, da sa dnevnog reda povuče revizorski Izvještaj o konsolidovanom izvršenju budžeta.
Poslanici opozicije su u poslijepodnevnom dijelu rasprave odlučili da provedu u djelo ono što su cijeli dan najavljivali, a to je da će fizički blokirati rad parlamenta. Tvrdili su da je, povlačenjem izvještaja Glavne službe za reviziju o Konsolidovanom izvještaja o budžetu Republike Srpske prekršen Poslovnik o radu NSRS, kao i nekoliko zakona.
Kako je dan odmicao i rasprava je bila sve žustrija, da bi sve kulminiralo kada su poslanici opozicije odlučili da fizički onemoguće rad skupštine.
 

Poslanik NDP-a Dragan Čavić prvo najavio je da će opozicija da spriječi dalje funkcionisanje parlamenta Srpske.
Nakon ove njegove najave, potpredsjednik NSRS Nenad Stevandić, koji u odsustvu predsjednika Nedeljka Čubrilovića danas vodi sjednicu, dao je pauzu, ali su poslanici opozicije stali na prostor gdje se nalazi skupštinsko rukovodstvo, kako bi spriječili rad parlamenta Republike Srpske.
U Narodnoj skupštini Republike Srpske večeras je zasjedao skupštinski Kolegijum. Sjednica Kolegijuma biće održana sutra u 10.30!

RTRS