redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

ČUBRILOVIĆ: NAJVEĆI PROBLEM VIŠAК ZAPOSLENIH U LOКALNOJ UPRAVI

ČUBRILOVIĆ: NAJVEĆI PROBLEM VIŠAК ZAPOSLENIH U LOКALNOJ UPRAVI

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Bileći da je najveći problem za ovu lokalnu samoupravu višak zaposlenih u opštinskoj upravi.

 

 

Čubrilović je nakon sastanka sa zamjenikom načelnika opštine Miloradom Radovićem rekao novinarima da poseban problem u Bileći predstavlja činjenica što se na lične dohotke troši veliki procenat opštinskog budžeta. 

 

"Sam prihod se u odnosu na broj stanovnika čini zadovoljavajućim. Ipak, s obzirom na strukturu i veliki broj zaposlenih, to nije dovoljno. Opština je na maksimalnom procentu zaduženja i kroz kreditne linije teško će rješavati te probleme", dodao je Čubrilović. 

On je ocijenio da bi opština ove probleme trebalo da rješava i kroz zakonska rješenja, kao i saradnjom sa Vladom Republike Srpske. 

 

 

Zamjenik načelnika opštine Bileća Milorad Radović rekao je da su upoznali predsjednika Narodne skupštine o radu lokalnog parlamenta, s obzirom na veoma česte promjene u skupštinskoj većini. 

 

"Tražili smo savjete od predsjednika Narodne skupštine, s obzirom da je on čovjek sa dugogodišnjim iskustvom", dodao je Radović. 

 

Izvor: Srna