redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Đokić: Elektroprivreda neće biti privatizovana

Đokić: Elektroprivreda neće biti privatizovana

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da "Elektroprivreda Republike Srpske" neće biti privatizovana. Đokić je rekao novinarima u Ugljeviku da Vlada Republike Srpske o tome nikada nije razgovarala.

"Narodna skupština Srpske je u nekom trenutku, raspravljajuću o ovim pitanjima, zaključila da `Elektroprivreda` neće biti privatizovana, osim ovoga što je do sada privatizovano.

Zna se da već postoje akcionari, ali pretežno je ona vlasništvo Srpske i tako će i ostati", kaže Đokić. Lider DNS-a Marko pavić izjavio je da ne bi trebalo lako da se rasprodaju javna dobra jer bi "tako postali najamnici na vlastitoj zemlji". Lider DNS-a Marko Pavić, prošle sedmice izjavio je da ne bi trebalo olako da se rasprodaju javna dobra jer bi tako "postali najmnici na svojoj zemlji", ali da se spominjala prodaja "Elektroprivrede".

 

"Nema lake rasprodaje javnih dobara jer bi tako postali najamnici na vlastitoj zemlji. Spominje se i prodaja Elektroprivrede, ali mi u njoj nećemo učestvovati", rekao je tada Pavić.

Agencije