redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

GRADONAČELNIК  ĆURIĆ POZIVA TREBINJCE NA ZAJEDNIČKO UREĐENJE GRADA

GRADONAČELNIК  ĆURIĆ POZIVA TREBINJCE NA ZAJEDNIČKO UREĐENJE GRADA

Grad Trebinje i ove godine uključiće se u akciju uređenja grada. Tim povodom gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić pozvao je svoje sugrađana da se uključe u ovu akciji i svi zajedno da doprinesu uređenju životne sredine.

 

 

Ćurićev poziv prenosimo u cjelosti:

 

„Poštovani sugrađani,

 

21.mart je Svjetski dan šuma i prvi dan proljeća.To je dobar povod da na taj dan napravimo veliku akciju uređenja našeg grada, koju u ovom vremenu svake godine praktikujemo, a posebno u kontekstu dešavanja koja su nas zadesila usljed nezapamćenog olujnog nevremena u našem gradu.

 

Pozivam sve građane, institucije, javne ustanove, preduzeća, mjesne zajednice, vlasnike poslovnih prostora, škole, omladinske organizacije i udruženja građana, zajednice etažnih vlasnika da daju svoj doprinos očuvanju, zaštiti i unapređenju životne sredine, komunalnoj i zdravstvenoj higijeni i ljepšem izgledu našeg grada.

 

Grad će sa svojim službama obezbijediti besplatan odvoz prikupljenog  komunalnog i kabastog otpada.

 

 

Sve nadležne službe grada Trebinja će biti angažovane na uređenju grada i usluzi građanima.

 

Cilj koji je postavljen ostvarićemo kroz čišćenje i uređenje javnih površina, uređenja drvoreda, sadnjom novih sadnica, uređenjem obale rijeke Trebišnjice, putnih komunikacija, dječijih igrališta, izletišta, uklanjanja nelegalnih deponija.

 

Sve potrebne informacije u vezi načina na koji će se odvijati akcija uređenja našeg grada možete saznati pozivom na besplatan broj 121 operativnog centra JU Ekologija i bezbjednost Trebinje.

 

Dajmo svi doprinos da živimo u zdravoj i uređenoj životnoj sredini!“

 

 

Izvor: Grad Trebinje