redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Helena "zlatna", Uroš "srebreni" na "III Aqua kupu" u Sarajevu

Helena "zlatna", Uroš "srebreni" na "III Aqua kupu" u Sarajevu

Na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu, juče , 20.05.2017 , je održan  Međunarodni plivački miting „III Aqua Cup“ 2017. Organizator  takmičenja PK „AQUA“ na Otoci je ugostio oko 420 plivača koji su došli iz 26 BiH klubova i po jedan klub iz Srbije i Crne Gore. Takmičenje je održano u pet starosnih kategorija.

Klub Vodenioh Sportova „Leotar“ u Sarajevu su predstavljala tri plivača , Jovan Vukoje , Helena Lakić  i Uroš Kundačina. Plivači KVS „Leotar“ ostvarili su odličan nastup u Sarajevu osvojivši tri medalje , dvije zlatnog sjaja i jednu srebrenog.

Takmičenje  na Olimpijskom bazenu u Sarajevu bilo je treće takmičenje u nepunih mjesec dana za plivače KVS Leotar. Nakon MPM „22 April“ u Banjaluci i MPM „Zlatni Orlando“ u Dubrovniku mladi trebinjski plivači zablistali su i na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu.  Helena Lakić (2005) na „III AQUA CUP-u“ sa dvije zlatne medalje, na 50m leđno sa rezultatom 36,93  i 100m leđno – 1:23,03, potvrdila je svoj vanseriski kvalitet . Helena je postavila svoj lični rekord u disciplini 50m slobodno – 32,78 ali joj je medalja izmakla za 19 stotinki.

Odličan rezultat na takmičenju u Sarajevu je postigao Uroš Kundačina (2000) koji je uz svoj lični rekord na 100m prsno – 1:31,45 osvojio i srebrenu medalju.

 

 

Mladi takmičar KVS Leotar , Jovan Vukoje, na Sarajevskom bazenu popravio je svoj najbolji rezultat na 50m slobodno za pola sekunde koji sada iznosi 38,63.

Iz takmičenja u takmičenje naši plivači nastavljaju da postižu svoja najbolja vremena i  nemožemo biti ništa drugo nego zadovoljni sa njihovim napredkom i sa tim kako predstavljaju naš grad i klub. Već narednog vikenda očekuje nas nastup na jednom od  najkvalitetnijih plivačkih takmičenja na našim prostorima „Banjaluka Open“, gde će naši plivači  imati mogućnost da „ukrste koplja“ sa  najkvalitetnijim plivačima iz regije i čitave Evrope a prije svega da stiču neophodno iskustvo na velikim takmičenjima. – ističe , Veljko Piljević , trener KVS Leotar.

Trebinje danas