redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Laketa: Pojedinci ne smiju urušavati sliku grada, zna se gdje im je mjesto

Laketa: Pojedinci ne smiju urušavati sliku grada, zna se gdje im je mjesto

Stanje bezbjednosti u Hercegovini u januaru je bilo dobro,  narušavanja javnog reda i mira je za 30 odsto manje nego početkom 2018. godine, a broj krivičnih djela je smanjen za tri u odnosu na isti period lani.  Policijski podaci pokazuju da se u januaru ove godine dogodila jedna saobraćajka više nego u prvom mjesecu prošle godine.

 

Ovo je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare Policijske uprave Trebinje.

 

 

Novi načelnik PU Trebinje Siniša Laketa je rekao da je i u narednom periodu  zadatak policije  ostvarivanje što boljeg kontakta sa građanima i lokalnom zajednicom.

 

„Planiramo pojačano prisustvo policije na terenu, podizanje preventivnih aktivnosti na viši nivo, kao i da ostvarimo  još bolju saradnju sa građanima“, istakao je on.

 

Laketa je naveo da će policija aktivnosti usmjeriti protiv pojedinaca koji su poznati policiji, a koji asocijalnim ponašanjem ugrožavaju bezbjednosnu sliku  Trebinja i Hercegovine, jer  niko ne može biti iznad zakona.

 

„Otvoreni smo za sve građane, ali ćemo onima koji pokušavaju da stvore ružnu sliku u Hercegovine dati do znanja gdje im je mjesto“, istakao je načelnik PU Trebinje.

 

On je pozvao roditelje da vode računa gdje se i u kom periodu kreću njihova maloljetna djeca.

 

Laketa je  na dašnjoj konferenciji za novinare posjetio i na veće zaplijene droge i cigareta u prošlom mjesecu u Hercegovini.

 

„Zaplijenjena su  preko 244 kilograma marihuane i uhapšene  tri osobe, a odueto je i oko  19 hiljada kutija cigareta bez akciznih markica.“naveo je  on.

 

Načelnik sektora kriminalističke policije Bojan Dabić je rekao da je u januaru dogodila po jedna prevara, pronevjera i osiguranička prevara, te da je broj krivičnih djela privrednog kriminaliteta povećan u odnosu na isti period 2018. godine.

 

„Dva  maloljenika su evidentirana kao izvšioci pet krivičih djela, krađe i tjelesne povrede“, istakao je on.

 

Prema riječima inspektora u sektoru policije Miodraga  Jankovića, najviše prekšaja  javnog reda i mira u januaru su uradile osobe od 21 do 30 godina starosti, a među njima ima i žena.

 

Izvor: Radio Trebinje