redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

PU Trebinje:Izvještaj protiv osumnjičenog za zločin nad Srbima u Konjicu

PU Trebinje:Izvještaj protiv osumnjičenog za zločin nad Srbima u Konjicu

Policijska uprava /PU/ Trebinje dostavila je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv lica čiji su inicijali O.N. zbog počinjenog ratnog zločina nad srpskim stanovništvom na području opštine Konjic, saopšteno je iz ove uprave.

 

U saopštenju se navodi da ovo lice nije poštovalo odredbe ženevskih konvencija, te ističe da je ovo drugi dostavljeni izještaj od početka godine za počinjeni ratni zločin. 

Prema nezvaničnim saznanjima, O.N. je bošnjačke nacionalnosti, a osumnjičen je da je 2. juna 1992. godine učestvovao u protivpravnom hapšenju tri lica srpske nacionalnosti, koje je odveo u nepoznatom pravcu i čiji posmrtni ostaci ni do danas nisu pronađeni. 

On je osumnjičen da je kao pripadnik takozvane Armije BiH učestvovao u napadu, pljačkanju i paljenju sela Blaca, opština Konjic, kada je ubijeno najmanje 16 mještana Srba iz porodice Kuljanin, Kilibarda i Golubović. 

Policijska uprava Trebinje je u 2017. godini dostavila 11 izvještaja Tužilaštvu BiH protiv 16 lica za počinjena 22 krivičnih djela ratnog zločina na području Mostara, Konjica i Livna tokom 1992. godine.

SRNA