redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Radovi na vrtiću „Srbija“ u završnoj fazi: Upis u sve objekte traje do kraja juna

Radovi na vrtiću „Srbija“ u završnoj fazi: Upis u sve objekte traje do kraja juna

 Radovi na izgradnji vrtića „Srbija“ u naselju Gorica su završnoj fazi. Izgradnju objekta po najsavremenijim standardima  finansira Vlada Srbije, u iznosu od 500.000 evra i Grad Trebinje sa 100.000 KM.

Prema riječima Aleksandra Vukanovića, direktora  Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Naša radost“,  u toku su završni radovi na elektro instalacijama i postavljanju uređaja,  a jutros je stigao kompletan mobilijar i namještaj, koji će biti instalisan ove i naredne sedmice.

„Vjerujemo da će u najkraćem roku vrtić „Srbija“  biti opremljen najsavremenijom opremom i uređajima i spremno ćemo dočekati mališane u septembru. Kada bude završen, vrtić „Srbija“ biće najsavremeniji objekat  za predškolsko obrazovanje u Republici Srpskoj“, naveo je Vukanović.

U vrtiću će biti smješteno 80 mališana u svim uzgrasnim grupama i radiće u okviru postojeće Javne ustanove „Naša radost“.

Objekat je  površine 612 metara kvadratnih, uz 762 metra kvadratna prostora za igru, odmor, rekreaciju i posjeduje parking.

Upis  do kraja juna

Upis djece za novu školsku 2018/2019. godinu u Javnu ustanovu za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece „Naša radost“ traje do kraja juna 2018. godine, svakim radnim danom u periodu od 8.00 do 12. 00 časova, u prostorijama vrtića u Bregovima.

Prijave za upis djece popunjavaju se u stručnoj službi u objektu Bregovi na osnovu Izvoda iz matične knjige rođenih koji imaju JMBG roditelja.

Za prijem djece u predškolsku ustanovu neophodno je dostaviti ljekarsko uvjerenje koje je potrebno dostaviti stručnoj službi, prilikom polaska u vrtić u novu školsku 2018/2019.godinu.

Upis će se obavljati za objekte: Bregovi, Police, Gorica, vrtić „Srbija“, kao i područna odjeljenja u Lastvi i Petrovim Polju.

Radio Trebinje