redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Regionalni trofej za vinski turizam i kvalitet vina:Vrhunac uspješne godine za Podrum Vukoje 1982

Regionalni trofej za vinski turizam i kvalitet vina:Vrhunac uspješne godine za Podrum Vukoje 1982

U četvrtak, 23. 11.2017. godine uoči 12. Međunarodnog festivala VinoCom, u svečanom tonu u  zagrebačkom  Esplanade Hotelu, održana je 6. po redu dodjela "Bijelog grozda", nagrade najboljim vinarijama koje uspješno razvijaju vinski turizam i pojedincima koji svojim aktivnostima doprinose razvoju i promovisanju vinske kulture.

Nagradu je 2012. godine utemeljila Udruga za kulturu stola G.E.T., koja se bavi promovisanjem eno-gastronomije i razvojem eno-gastro turizma. Nagrada predstavlja podizanje svijesti o važnosti eno-gastro turizma u cijeloj regiji tako da su na ovom prestižnom događaju, osim najboljih vinarija sa područja Hrvatske, učešće uzele najbolje vinarije  Slovenije, Bosne I Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Nagradu i 1.mjesto za najbolji vinski podrum u području eno-gastro turizma kao i za kvalitet vina, primio je direktor i enolog Radovan Vukoje. 

"Ovo je još jedna nagrada u području eno-gastro turizma , koja dolazi u „Podrume Vukoje 1982“ i po ko zna koji put ovim priznanjem osigurava staze prema Trebinju za sve turističke posjetioce svijeta. Prisjetimo se da je na  trofejne police Podruma Vukoje ove godine stigao veliki broj nagrada između kojih izdvajamo, 16 medalja na takmičenju AWC Viena, Concours Mondial de Bruxelles i mnoge druge",istakao je Radovan Vukoje.

Trebinje danas