urednik.trebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

  • Lasta Promet
  • Lasta Promet

Srednjoškolci obilježili Međunarodni dan volontera

Srednjoškolci obilježili Međunarodni dan volontera

Učenici Centra srednjih škola Trebinje obilježili su Međunarodni dan volontera, koji se obilježava 5. decembra na dan kada je 1970. godine stvoren program Ujedinjenih nacija za volontere, a za cilj ima podsticanje ljudi na volonterizam.

I ove godine učenici su se na jedan dan stavili u ulogu svojih profesora, pedagoga, direktora, ali i ostalih zaposlenih u školi.

„Članovi Savjeta su se u dogovoru sa profesorima i rukovodstvom škole podijelili dužnosti koje treba da se obave. Tako da smo, mi sjedili za katedrom, listali dnevnik, ali i slagali dopise, čistili školsko dvorište i slično. Ovu aktivnost smatram veoma uspješnom, jer smo prije svega promovisali volonterizam, ali i imali smo priliku probati nešto novo i drugačije“, kaže Anja Grubačić, predsjednica Savjeta učenika Centra srednjih škola.

Osim što je veoma bitno promovisati volonterizam, članovi Savjeta su kroz ovu aktivnost željeli aktivirati i svoje vršnjake, te svima učiniti zanimljivijim ovaj dan u školi.

„Zaista je bilo odlično biti na jedan dan u ulozi profesora. Shvatili smo da biti profesor nije nimalo lako, ali svakako je bilo zanimljivo. Ova aktivnost je donijela razonodu kroz holove škole i svima smo privukli pažnju našim radom, što je veoma bitno“, dodaje Nikolina Stojanović, potpredsjednica ovog Savjeta.

I ovom, kao i svakom aktivnošću, srednjoškolci želje pokazati da oni nisu problem ove države, već kvalitetan resurs, spremni su na velike stvari, pa čak i da budu „s one strane katedre“.