redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

Tri medalje za KVS Leotar u Mostaru

Tri medalje za KVS Leotar u Mostaru

U subotu je na gradskom bazenu u Mostaru održan  II Međunarodni plivački miting „ORKA AREN CUP 2018“. Organizator ovoga eminentnog plivačkog takmičenja bio  je Klub vodenih sportova „Orka“ iz Mostara. Na plivalištu pored Neretve učestvovao je 381. plivač iz  Norveške , Srbije i  Bosne i Hercegovine.

Plivači KVS „Leotar“ u Mostaru su osvojili tri medalje i postavili niz ličnih rekorda. Najuspješnija od plivača KVS „Leotar“ , na mostarskom gradskom bazenu, bila je Ana Popović. Ana je osvojila zlatnu medalju na 100m prsno ,dok se u duplo kraćoj disciplini 50m prsno  okitila sa srebrenom medaljom. Pored Ane medalju je u Mostaru osvojila i Kristina Piljević Ona se okitila brozanom medaljom na 100m prsno u juniorskoj kategoriji.

 KVS „Leotar“ na plivalištu pored Neretve predstavljali su Neda Zirojević (2007) , Teodora Kraljević (2005), Kristina Piljević (2003) , Ana Popović (2001), Jovan Vukoje (2005), Filip Piljević (2005), Stefan Grubač (2003) i Vuk Danojlić (2003).

 

"Naši plivači su ostvarili odličan nastup u Mostaru. Zbog loših vremenskih uslova, u protekloj sedamici, nismo uspjeli redovno trenirati, na našem gradskom bazenu, ali i pored toga naši plivači su ostvarili svoje najbolje rezultate. Imali smo i mladu plivačicu Nedu Zirojević (2007) kojoj je ovo bilo prvo takmiče ali kojoj ni malo hladniji uslovi nisu zasmetali da otpliva svoje najbolje rezultate. Našim plivačima u narednom periodu predstoji niz takmičenja, na kojim , kao u Mostaru, očekujemo da ostvare zapažene rezultate." – istakao je , Veljko Piljević , trener u KVS Leotar.