redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

U Bileći sve spremno za dvije tradicionalne manifestacije

U Bileći sve spremno za dvije tradicionalne manifestacije

U Bileći je sve spremno za dvije tradicionalne manifestacije, okupljanje bivših pitomaca Škole rezrevnih oficira JNA iz svih bivših republika, i turističko-privredne manifestacije „Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva“. Pokrovitelj je Opština Bileća.

Devedeset privrednika najavilo je učešće na petoj privredno-turističkoj manifestaciji. Njih desetak oprobaće se i u spremanju tradicionalnih jela, a cilj je da posjetioci prepoznaju vrijednosti ovog dijela Srpske.

„Treba da donese Bileći, da postane prepoznatljiva ne samo u Hercegovini, nego i širem, već nas na drugim sajmovima pitaju kada će biti održana, i kada je okupljanje ŠROP-a“, istakao je direktor Turističke organizacije Bileća Nikola Bajović.

Dolazak u Bileću najavilo je više hiljada bivših pitomaca škole rezervnih oficira pješadije JNA. U bivšim republikama osnovali su svoja udruženja. Bilećani razumiju razloge okupljanja.

Organizatorima je najavljen dolazak i članova porodica bivših pitomaca.

„To je jedan od naših ciljeva, da dođu ljudi sa svojim porodicama i potomcima, ne samo oni koji su služili ovdje vojsku, da potomci nastave tradiciju“, dodao je Bajović.

Ovogodišnje manifestacije pratiće i međunarodni festival dječijeg folklora i koncerti.

RTRS