redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

U Gacku spriječeno krijumčarenje ljudi, uhapšena dvojica Sarajlija

U Gacku spriječeno krijumčarenje ljudi, uhapšena dvojica Sarajlija

 

Policijska stanica Gacko je pronašla i lišila slobode dva lica iz Sarajeva za koje postoje osnovi sumnje da su počinili krivično djelo „Krijumčarenje ljudi“ po Krivičnom zakonu BiH.

Policijski službenici su oko 02,30 časova, 20. juna 2018. godine, na magistralnom putu Gacko – Foča, u mjestu Miholjače, opština Gacko, zaustavili i kontrolisali dva putnička automobila: „Volkswagen Jetta“ i „Volkswagen Golf V“. Automobilima su upravljala lica inicijala M.O. i D.B. Prilikom kontrole u oba vozila su pronađena lica za koja postoje osnovi sumnje da su ilegalno prešla granicu sa susjednom zemljom. Utvrđeno je da su osumnjičeni prevozili 11 lica iz Sirije. Sva lica su u 15,00 časova predata na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima BiH – Terenski centar Trebinje. 
 

Nakon kompletiranja predmeta Tužilaštvu BiH će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da su navedena lica počinila krivično djelo „Krijumčarenje lica“. 
U vremenskom periodu od januara do maja 2018. godine, policijski službenici ove Uprave su pronašli i lišili slobode ukupno 203 strana državljana.