redakcijatrebinjedanas@gmail.com
+387 66 416 300

U Klulturnom centru obilježena Evropska noć teatra

U Klulturnom centru obilježena Evropska noć teatra

Pozorište Kulturnog centra Trebinje i ove godine učestvovalo je u obilježavanju međunarodne manifestacije Evropska noć teatra.

U Bosni i Hercegovini ova manifestacija se održava deveti put zaredom, a ove godine Trebinje je jedan od 12 gradova naše zemlje koje je večeras slavilo pozorišnu umjetnost.

Tim povodom, u našem pozorištu odigrane su dvije predstave:  „Sumnja“, rađena u koprodukciji Kulturne scene  „Male stvari“  i pozorišta Kulturnog centra Trebinje i  „Sluge“, predstava nastala u produkciji Kulturnog centra Trebinje.

Sa predstavom  „Sumnja“  Trebinjci su učestvovali na Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH u Konjicu, 43. Mostarskom teatarskom festivalu i Prvom omladinskom pozorišnom kampu i festivalu  „Agon“  u Trebinju, a učestvovali su i u pratećem programu Kotorskog festivala pozorišta za djecu. Na 13. Internacionalnom festivalu amaterskog teatra u Laktašima, za predstavu „Sumnja“  trebinjski ansambl se okitio vrijednim nagradama: za najbolju predstavu u cjelini, najbolju režiju, najbolji scenski pokret i najboljeg mladog glumca.

Trebinjsko pozorište je odigralo komad  „Sluge“  na 46. Festivalu amaterskog dramskog stvaralaštva BiH u Bugojnu – Fedra 2018, za koje mu je pripala nagrada za kolektivnu igru, a nastupilo je i u okviru pratećeg programa 61. Festivala festivala.

Obje predstave izvedene su i u okviru manifestacije  „Dani Republike Srpske u Srbiji“.

Koordinator evropske manifestacije Noć teatra za Bosnu i Hercegovinu, koja se tradicionalno održava treće subote u novembru, je Bosansko narodno pozorište iz Zenice.

 

KC Trebinje